KŐBÁNYA AUTONÓM SZAKSZERVEZET

KŐASZ ALAPÍTVA 2009 E-MAIL CÍM: BKVKOASZ@GMAIL.COM Nyilvántartásba vétel száma. TE-5816


 

 

  Tisztelt látogató, kedves barátaink!

 

bkk_tajekoztatas_keres-page-001.jpg

 

 

Tisztelt Szakszervezeti Tagok!
Változtatás nélkül mellékelem a BKV Zrt. közleményét a mobiltender eredményhirdetésévél kapcsolatosan!

 

Kedves Kollégák!

 

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy lezárult a BKV Zrt. által meghirdetett mobiltender, amelynek győztese a Vodafone Magyarország Zrt.

Az üzleti flottában jelenleg használt előfizetések megmaradnak, a meglévő telefonszámok tehát nem változnak. Készülékek és előfizetések megrendelésére az SAP rendszerben az új szerződés rögzítése után nyílik lehetőség az eddigi rendnek megfelelően.

A mobiltenderhez kapcsolódóan új dolgozói előfizetési konstrukció kialakítására is sor kerül, mely várhatóan az ünnepek előtt elérhetővé válik. A tárgyalások jelen szakaszában már most kijelenthető, hogy az új dolgozói előfizetési csomagok a jelenleg rendelkezésre álló csomagoknál kedvezőbbek lesznek.

A további tájékoztatásig kérjük szíves türelmüket.

Üdvözlettel,
Nagy Albert
Informatikai igazgató

 

 

 

BKV Zrt. Autóbusz és Trolibusz Üzemeltetési Igazgatóság
Szedlmajer László
Vezérigazgató-helyettes

 

Tárgy: ATÜI KSZ melléklet módosításának kezdeményezése

 

Tisztelt Vezérigazgató-helyettes Úr!

A Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) és tagszervezetei: 
Kilián Autóbusz Üzemegység Szakszervezete, Óbuda Autóbusz Szakszervezete, Récsei Autóbusz Üzem Szakszervezete, BKV Központi Dolgozók Szakszervezete, Kőbánya Autóbusz Szakszervezet, Metró Észak-Déli Motorkocsivezetők Független Szakszervezet, Városi Autóbusz Közlekedési Szakszervezet, Villamos Független Szakszervezet, Független HÉV Szakszervezet, Busz Független Szakszervezet, BKV Fürst Közlekedési Szakszervezet, Közlekedési, Jegyellenőri Szakszervezet, Forgalmi Kontroll Közlekedési Szakszervezete kezdeményezi a Kollektív Szerződés ATÜI mellékletének több ponton történő módosítását.

Javaslataink a következők:
1. A munkakörülmények javítása érdekében a technológiai szünetek növelése mellett a végállomási tartózkodási idők (kiegyenlítő idök), valamint a ki-és beállási idők menetrendekben történő biztosítása. 
2. A munkaközi és technológiai szünet, a kezdés után és végzés előtt 90 perccel legyen kiadható.
3. A kétrészes műszakok időtartamának 14-ről 13 órára történő csökkentése.
4. Az osztott munkaidő díjazásának jelentős növelése.
5. A napi munkavégzések közötti átmeneti idő 12 órára történő növelése.
6. Garázs gkv. tankolási-, délelőttös-, nem dízel meghajtású járművek-, munkamódszer átadási pótlék növelése.
7. Korábbi megállapodások átvezetése: jegyellenőrzési pótlék, nem dízel meghajtású járművek pótléka.
8. Szenioritási rendszer, és a gyakorlati idő elismerésének rögzítése.
9. Munkakörkatalógusban megnevezett munkakörök átvezetése.
10. A fix összegű pótlékok értékállóságának megőrzése érdekében, bérfejlesztéskor történő automatizmus bevezetése.
11. Kettős járművezetői (autóbusz és trolibusz) pótlék bevezetése.
12. A kötelező orvosi vizsgálat idejének 8 órára történő emelése.

Tisztelt Vezérigazgató-helyettes Úr!
Az elmúlt időszakban nagy hangsúlyt kapott a munkakörülmények javítása, amely elengedhetetlen feltétele a humánerőforrások bővítésének és megtartásának. A magas színvonalú közszolgáltatás elképzelhetetlen a megfelelő munkavállalói létszám nélkül. Ezért fontosnak tartjuk, hogy a tárgyalások minél hamarabb elkezdődjenek a januári bevezetés érdekében.

 

 

hirlevel_-_2018.11.23..docx-page0001.jpg

 

 

 

 

Tájékoztató

 

Tisztelt tagtársak.

Az idén is, mint eddig minden évben szeptember 15-től fizetjük a beiskolázási támogatást a KŐASZ tagoknak. A támogatás összege változatlan, családonként 5000. Ft. Akik jogosultak rá és igénylik, jelezzék igényüket a tisztségviselőknél. Többen jelezték, hogy nem mernek szakszervezeti támogatást kérni, mert tudnak olyan esetekről, hogy szakszervezeti tagot miután megszüntette a tagságát, azért pereltek, hogy fizesse vissza a segélyt amit a szakszervezettől kapott. Információink szerint ez valóban előfordult, DE NEM A KŐASZ-nál! Valamilyen hűség nyilatkozatra hivatkoztak. Mi azt javasoljuk, hogy mindenki nézze meg mit ír alá. Véleményünk szerint, etikátlan egy segítségre szoruló embertől hűségnyilatkozatot kérni. Azt sem tartjuk elfogadhatónak, amikor valaki évekig fizeti a tagdíjat és a befizetett pénzen fentartott jogászokat küldik a nyakába! Aki idáig a te pénzeden élt, az másnap belédharap. Elszomorító. Persze másnak lehet más a véleménye, ez a mi véleményünkön nem változtat.Tisztelt tagtársak, barátaim. A KŐASZ-nál ha valaki támogatást kér, és arra az alapszabályunk szerint jogosult, akkor megkapja. Pont. Részünkről a történet ott lezárult. A segítség nálunk elvi kérdés nem üzlet! Legyen ez a segítség bármilyen formája. Várunk minden jószándékú, segítőkész munkavállalót a sorainkba. Segítsünk közösen annak aki igényli! A jószándékú közösség ereje neked is jól jöhet. KŐASZ 

 

Üdvözlettel:

 

Budapest 2018-09-10           Vadicska László       KŐASZ Elnök

 

2018-09-29_trolikezdok_bulija_1-page0001.jpg

 

 

Tájékoztató

Tisztelt tagság.

Több napja folyamatosan csöng a telefonom a villamosnál kifizetett úgynevezett „melegpótlék” sok tagunknak felkeltette az érdeklődését. Ígértem, hogy kedden a BKSZSZ szövetségi ülés témájává tesszük. Ma volt a szövetségi ülés és közösen úgy döntöttünk, megkeressük egy levélben az ATÜI vezetőjét Szedlmajer László Vezérigazgató-helyettes urat és javasoljuk a díjazás kiterjesztését. A BKSZSZ szövetség által megfogalmazott levelet jelen tájékoztatóval egyidőben közzétesszük.

Ameddig szakszervezetünk azzal volt elfoglalva, hogy igazságos pénzkifizetést eszközöljön, addig más szakszervezet egy egyéni kezdeményezés eltiprásával foglalatoskodott. Véleményünk szerint szakszervezethez, sőt emberhez méltatlan módon támadtak egy alulról jövő kezdeményezést. Minimum két szakszervezet és egy nagylétszámú jóérzésű ember támogatása mellett egy kezdő kollégánk szervezésébe megpróbált belerondítani egy olyan szervezet, amelyik azt állítja magáról, hogy Ő a dolgozókért van. Ma a szövetségi ülésen beszámoltam a történtekről, és a szakszervezeti vezető kollégáktól azt kértem, hogy álljunk ki közösen Oláh József kolléga mellett. Kedves József, ha bibliai idézetet keresnék, az valahogy úgy szólna, „lehet, hogy az ördög erős, de az Úr hatalma sokkal nagyobb” . Hajtsd végre amit megálmodtál és a kollégáid hálásak lesznek, azok is akik ma még az „ördöggel cimborálnak”. Kedves kollégák, vegyetek részt minél többen Oláh Józsi barátunk rendezvényén, legyen ez egy nagy baráti party. Minden tiszteletünk a jószándékú bátor fiataloké, segítségükkel szebb élhetőbb világot alkothatunk. Most majdnem azt mondtam, hogy Hajrá Magyarország, de helyette azt mondom, Hajrá Oláh Józsi, Hajrá jószándékú fiatalság.

  

Üdvözlettel:                                                                    Vadicska László

 Budapest. 2018.09.04                                                       KŐASZ Elnök.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

                                                                                                           

document-page-001.jpg

document-page-001_1.jpg

 Bulizzunk, ismerkedjünk, barátkozzunk!   

( Mi bajunk lehet? )

 

A Kőbánya Autonóm Szakszervezet a Nemzeti Szakszervezet és a Kőbányai garázs vezetésének támogatásával ismerkedő napot rendezünk a kezdő trolibuszvezetők számára. Szeretettel várunk mindenkit, aki az elmúlt egy-másfél évben sikeresen vizsgázott, és trolibuszvezetőként jelenleg is aktív állományban van.

Célunk, hogy megismerjük egymást személyesen is, ne csak a végállomási tartózkodások rövid idejére korlátozódjon az ismeretség. Alakuljanak ki barátságok, együttműködések, segítsük egymást a munkánk végzése során is! A műszakok alatt rengeteg konfliktus kialakulhat, ha jobban megismerjük egymást, ezeket könnyebben tudjuk kezelni.

 

A rendezvényre szeretettel meghívjuk oktatóinkat és minden segítőnket (humánügy, diszpécserek, vezetőség). Töltsék el velünk ezt a napot vidáman és osszák meg velünk a szakma apró titkait, elevenítsenek fel régi történeteket.

 

A rendezvény tervezett programja:

 

8.00-8.30  gyülekezés a Trolibusz Garázsban, a Zách utcai bejárat              közelében, fotó.                             

8.30       partybusszal indulás a rendezvény helyszínére

9.00-tól  érkezés a helyszínre, rövid regisztráció (név, törzsszám), welcome drink

9.00-tól a helyszínen szabadtéri programok (sport, pihenés, beszélgetés, főzés)

13.00-tól  ebéd, megesszük amit főztünk (gulyás, grill, lecsó, paprikáskrumpli)

 

Folyamatos italfogyasztás lehetséges (üdítők, sör, bor, / röviditalok ki mit hoz /  szigorúan csak azoknak, akik aznap és másnap nem vezetnek!!!)

Igény szerint a garázshoz való visszajutást is meg tudjuk oldani, együttesen a partybusszal.

 

Gyertek el minél többen!!! Tegyünk ismét egy lépést egymás felé!

                               A rendezvény időpontja: 2018. szeptember 29. szombat

                 A rendezvény helyszíne: 1223 Budapest, Park utca 2/B.

Szabadidő és Sportközpont

 

KŐASZ CSALÁDI NAP!!!

                  2018.09.22. Budapest, XXII. ker. Park u. 2.

              

Program:

9:00 Érkezés, regisztráció, köszöntő ital, zsíros kenyér lilahagymával.

10:00 Főzőversenyre nevezett csapatok részére az alapanyagok, eszközök kiosztása. Családi/baráti csoportos vetélkedők. Kézműves foglalkozások a kicsiknek. Íjászat, airsoft lövészet és asztaltenisz a nagyoknak.

12:30 A csapatok által készített gulyások zsűrizése (meglepetés zsűritagokkal)

13:00 Ebéd, kötetlen beszélgetés

15:00 Tombola értékes nyereményekkel

16:00 Program lezárása

A programokon való részvétel és a reggeli a KŐASZ tagoknak és családtagjainak ingyenes. MPT -BKV kötélhúzó verseny. Fröccsivó verseny. Tizenegyes rúgás. Stb. A gulyásfőző versenyre a fő alapanyagokat (hús, zöldségek) és a bográcsozáshoz szükséges kellékeket biztosítjuk. Kérem, hogy a főzőversenyre a fűszereket, és amivel egyedivé kívánják a csapatok varázsolni ételeiket, hozzák magukkal. Az induló csapatok regisztráljanak az alábbi telefonszámok egyikén:

Nagy Gábor 06-30/509-5127

Kárpáti Marianna 06-20/239-8822

Hadnagy Imre06-20/454-7154

Üdvözlettel: Vadicska László, KŐASZ elnök

 

 page0001.jpg

KŐASZ   HÍRLEVÉL

Pert nyertünk a kötbér áthárítás ügyében

Tisztelt kollégák.

A KŐASZ csak akkor pereskedik, ha muszáj. Ha pereskedünk, akkor sem a tagjainkat, vagy a volt tagjainkat pereljük pár ezer forint segély miatt!

 A BKK és a BKV Zrt. között 2012-ben létrejött közszolgáltatási szerződés megkötése után a munkavállaló kötelezettség szegése miatt a Társaságra kiszabott kötbért a munkáltató a munkavállalókra kívánta áthárítani. Ezt a Kollektív Szerződés 62. pontjában rögzítette és a végrehajtásáról 2014-ben vezérigazgatói utasításban is rendelkezett.

 Ez volt az a pont ahol azt gondoltuk, hogy érdemes a tagjaink által befizetett tagdíj egy részét ügyvédekre fordítani! (Akkor még nem tudtuk, de a perköltség milliós nagyságrendű lett!)

 A BKSZSZ (benne a KŐASZ) álláspontja szerint a munkáltatói intézkedés jogellenes volt.

Az intézkedés visszavonása érdekében a Fürst Közlekedési Szakszervezet (BKSZSZ tag) a többi BKSZSZ tagszervezet támogatásával bírósághoz fordult.

A bírósági eljárás alatt felfüggesztették a kötbér áthárítását, így egyetlen munkavállalónak sem kellett kötbért fizetni. Három év pereskedés után, az első fok elutasítása ellenére, másodfokon pert nyertünk a Társasággal szemben.

„A másodfokú bíróság az elsőfokú bíróság ítéletét részben megváltoztatja és megállapítja, hogy a felek közötti Kollektív Szerződés 62. pontjának „ide értve a hatályos közszolgáltatási szerződés alapján a megrendelő által a munkavállaló kötelezettségszegése miatt a Társaságra kiszabott kötbért” kitétele érvénytelen.”

Bizonyítást nyert, hogy a munkáltatói intézkedés jogellenes volt. A Kollektív Szerződés decemberi módosításakor a vitatott mondat törlésre került, így a jövőben sem kell a munkavállalóknak kötbért fizetni a Társaság felé.

Legyél te is KŐASZ tag, a későbbiek során küzdjünk együtt!

Keresd tisztségviselőinket.

 

Budapest, 2018. február 14.                                                                     Vadicska László

                                                                                                                KŐASZ Elnök

koasz_tajekoztato_2018_alt.-1.jpg

 

bkvber2018-page-001.jpg

 

 

 

 

Kedves Munkatársak!

Hétfőn (2016. szeptember 5-én) a BKSZSZ és tagszervezetei folytatták a februárban megkezdett konzultációt az ATÜI vezetőivel, mely a nyári szabadságolások miatt szakadt meg. Legfontosabb témakör az autóbuszok vezetőfülkéinek zárt kialakítása, az utasoktól való leválasztásának végrehajtása. A munkáltató a kérdés megoldására nyitott volt! Véleményéből eltűnt a szükségesség vitatása, vagy a kiépítés nehézségeinek túlzott előtérbe helyezése. Nyilvánvaló módon ezt kiváltotta a múlt heti esemény a 95-ös viszonylaton, de kiváltotta a mi hónapok óta hangoztatott markáns és egyértelmű álláspontunk is a szükségességről. A konzultáció eredményeképpen az a szóbeli megállapodás született, hogy szeptember végéig az összes típusú autóbuszon felmérik, illetve megtervezik a vezetőfülkék zárttá tételének lehetőségét, módszerét, darabszámát. A felmérés alatt és után a gyártókkal és a kivitelezőkkel is felveszik a kapcsolatot a mielőbbi megvalósítás érdekében! Vannak olyan járműveink, amelyeket csak bérlünk, ezeknél nyilvánvalóan a járművek bérbeadójával is egyeztetni kell! Kedden (2016. szeptember 6-án) a kelenföldi divízióban helyszíni szemle keretein belül a munkáltató a szakszervezetek képviselőivel és a Központi Munkavédelmi Bizottság elnökével közös álláspontot alakított ki a jelenlévő típusok vezetőfülkéinek zárttá tételével kapcsolatban, és megállapodás született, hogy a többi telephelyen lévő autóbusz típusainak kialakításainak felmérése a jövő héten folytatódik. Mivel a felek között elvi vita már nincs a szükségességről, sőt a gyors megvalósításban értenek egyet és érdekeltek, ezért joggal bízhatunk abban, hogy a beépítések nagyon gyorsan elkezdődnek, és néhány hét lefutása alatt minden divízióban befejeződnek.

Üdvözlettel: BKSZSZ Kommunikáció

Budapest, 2016. szeptember 07

 

A Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) mély megdöbbenéssel áll a tény előtt, hogy megint emberi sérülésnek, megalázottságnak kell bekövetkeznie olyan esetben, ami előre látható volt. Szövetségünk a tagszervezetei nevében a BKV Zrt-nél, mint munkáltatónál már februárban kezdeményezte, hogy azokon a buszokon, ahol nincs az utastértől fizikailag elválasztott vezetőfülke, ott azonnali hatállyal ezt meg kell építeni, pótolni kell. Mondtuk ezt ismerve az utazási szokásokat, az egyre több járaton bevezetett jegyellenőrzési kötelezettség (első ajtós felszállási rend) miatt, és azért is, mert következett már be több ilyen támadás.
Áprilisra a munkáltató ütemtervet ígért a megvalósításra. Nyár elejére a most az eseményben érintett vonalra pedig a megrendelő BKK Zrt. rendelte el a jegyellenőrzést. Ő rendeli meg az adott vonalon közlekedtetésre szükséges járművek típusát is.
Senkit nem érdekelnek a veszélyek, a kiszolgáltatottság sem megrendelőként, sem végrehajtóként. Most egy kollégánk egészsége, testi épsége bánja az esetet. 
Amellett, hogy neki gyors gyógyulást kívánunk, követeljük az azonnali áttervezést, az ilyen járműveken a jegyellenőrzés megszűntetését mindaddig, amíg a feltételeket ki nem alakítják, meg nem oldják.
Nem várhatunk újabb eseményre!
A BKSZSZ a változtatás érdekében bármilyen eszköz, akár a munkabeszüntetés bevetését is megfontolja.
 
Gólián Zsolt:
 
golianzs@bkv.hu, 06204998439
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                            

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 9
Heti: 24
Havi: 328
Össz.: 76 575

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: FŐOLDAL
KŐBÁNYA AUTONÓM SZAKSZERVEZET - © 2008 - 2018 - bkvkoasz.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: bkv lövészklub - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »