KŐBÁNYA AUTONÓM SZAKSZERVEZET

KŐASZ ALAPÍTVA 2009 E-MAIL CÍM: BKVKOASZ@GMAIL.COM Nyilvántartásba vétel száma. TE-5816

 

 

 

 Tisztelt látogató, kedves barátaink!

 

 

 

  A KŐBÁNYA AUTÓBUSZ SZAKSZERVEZET

 

 

 

 szeretettel üdvözöl minden érdeklődőt!

 

 

 

Tel:06706980867 

 

 

 

---------------------------------------------------

Kedves Munkatársak!

Hétfőn (2016. szeptember 5-én) a BKSZSZ és tagszervezetei folytatták a februárban megkezdett konzultációt az ATÜI vezetőivel, mely a nyári szabadságolások miatt szakadt meg. Legfontosabb témakör az autóbuszok vezetőfülkéinek zárt kialakítása, az utasoktól való leválasztásának végrehajtása. A munkáltató a kérdés megoldására nyitott volt! Véleményéből eltűnt a szükségesség vitatása, vagy a kiépítés nehézségeinek túlzott előtérbe helyezése. Nyilvánvaló módon ezt kiváltotta a múlt heti esemény a 95-ös viszonylaton, de kiváltotta a mi hónapok óta hangoztatott markáns és egyértelmű álláspontunk is a szükségességről. A konzultáció eredményeképpen az a szóbeli megállapodás született, hogy szeptember végéig az összes típusú autóbuszon felmérik, illetve megtervezik a vezetőfülkék zárttá tételének lehetőségét, módszerét, darabszámát. A felmérés alatt és után a gyártókkal és a kivitelezőkkel is felveszik a kapcsolatot a mielőbbi megvalósítás érdekében! Vannak olyan járműveink, amelyeket csak bérlünk, ezeknél nyilvánvalóan a járművek bérbeadójával is egyeztetni kell! Kedden (2016. szeptember 6-án) a kelenföldi divízióban helyszíni szemle keretein belül a munkáltató a szakszervezetek képviselőivel és a Központi Munkavédelmi Bizottság elnökével közös álláspontot alakított ki a jelenlévő típusok vezetőfülkéinek zárttá tételével kapcsolatban, és megállapodás született, hogy a többi telephelyen lévő autóbusz típusainak kialakításainak felmérése a jövő héten folytatódik. Mivel a felek között elvi vita már nincs a szükségességről, sőt a gyors megvalósításban értenek egyet és érdekeltek, ezért joggal bízhatunk abban, hogy a beépítések nagyon gyorsan elkezdődnek, és néhány hét lefutása alatt minden divízióban befejeződnek.

Üdvözlettel: BKSZSZ Kommunikáció

Budapest, 2016. szeptember 07

 

A Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) mély megdöbbenéssel áll a tény előtt, hogy megint emberi sérülésnek, megalázottságnak kell bekövetkeznie olyan esetben, ami előre látható volt. Szövetségünk a tagszervezetei nevében a BKV Zrt-nél, mint munkáltatónál már februárban kezdeményezte, hogy azokon a buszokon, ahol nincs az utastértől fizikailag elválasztott vezetőfülke, ott azonnali hatállyal ezt meg kell építeni, pótolni kell. Mondtuk ezt ismerve az utazási szokásokat, az egyre több járaton bevezetett jegyellenőrzési kötelezettség (első ajtós felszállási rend) miatt, és azért is, mert következett már be több ilyen támadás.
Áprilisra a munkáltató ütemtervet ígért a megvalósításra. Nyár elejére a most az eseményben érintett vonalra pedig a megrendelő BKK Zrt. rendelte el a jegyellenőrzést. Ő rendeli meg az adott vonalon közlekedtetésre szükséges járművek típusát is.
Senkit nem érdekelnek a veszélyek, a kiszolgáltatottság sem megrendelőként, sem végrehajtóként. Most egy kollégánk egészsége, testi épsége bánja az esetet. 
Amellett, hogy neki gyors gyógyulást kívánunk, követeljük az azonnali áttervezést, az ilyen járműveken a jegyellenőrzés megszűntetését mindaddig, amíg a feltételeket ki nem alakítják, meg nem oldják.
Nem várhatunk újabb eseményre!
A BKSZSZ a változtatás érdekében bármilyen eszköz, akár a munkabeszüntetés bevetését is megfontolja.
 
Gólián Zsolt:
 
golianzs@bkv.hu, 06204998439
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                            

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 32
Heti: 81
Havi: 432
Össz.: 70 497

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: FŐOLDAL
KŐBÁNYA AUTONÓM SZAKSZERVEZET - © 2008 - 2017 - bkvkoasz.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: bkszsz flotta - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »